POLETNE GLASBENE DELAVNICE

z mandolino, kitaro in tolkali


Namenjene otrokom od sedmega do enajstega leta starosti.


Vsak dan bomo okvirno 90-120 minut namenili dejanskemu igranju inštrumentov, preostali čas pa v sproščenem vzdušju vsak dan svoji glavni temi, in sicer:

- zapisovanje glasbe – torej spoznavanje not in zapis v notno črtovje;

- izdelovanje preprostih glasbil in spoznavanje zgodovine inštrumentov;

- poslušanje različne glasbe različnih zvrsti in spoznavanje zgodovine glasbe;

- glasbeno-družabne igre (glasbene uganke, prepoznaj vižo, klavirček, …);


... Za konec bomo pripravili kratek (5-minutni) skupni nastop udeležencev, na katerega ste v petek ob zaključku delavnic vabljeni tudi starši.


Cena v priponki velja za celoten termin (torej 4 ali 5 dni) in vsebuje material za delavnice, vodeno animacijo in drugo (več v posebni zloženki – pišite nam).


Program se bo izvajal v prostorih ČS Bežigrad na Staničevi 41 (polkletni prostor z dnevno svetlobo, ki zaradi svoje lege tudi v vročih dneh zagotavlja prijetne temperature), kar največ časa pa bomo preživeli tudi v bližnjem parku, ki s svojimi številnimi drevesi in igrali tudi v vročih poletnih dneh zagotavlja svežino in zabavo.


Info in prijave na: tanja_pirc@yahoo.com

tel: 031/347-049 ali preko

FB: @SolaMandoline


O nas

Orkester Mandolina Ljubljana je ena redkih, vsekakor pa najbolj prepoznavna zasedba v Sloveniji, ki si je na svoji glasbeni poti za sopotnico izbrala mandolino. V našem prostoru se mandolina šele zadnja leta pogosteje vključuje v najrazličnejše zvrsti glasbe, od klasične do pop. Tako si štejemo v čast in dolžnost, da domači publiki približamo to nežno strunsko glasbilo ter izvirno mandolinsko glasbo. Na našem repertoarju so številne tudi skladbe klasičnih skladateljev, priredbe ljudskih napevov, etno glasba, filmska in pop-rock glasba in zimzelene melodije. Po devetintridesetih letih delovanja imamo za sabo številne uspešne nastope doma in v tujini, o dobri orientaciji na naši glasbeni poti pa pričajo pohvale raznih kritikov in predvsem zadovoljna in vedno bolj številčna publika...Šola mandoline

Za vse, ki bi radi obvladali nov inštrument, nadgradili staro znanje ali pa preizkusili nov hobi, imamo šolo mandoline. :)

Vec info na FB strani --> Link 

Oml na vašem dogodku


Si nas želite videti na vašem dogodku? Kontaktirajte nas in dogovorili se bomo.Novi člani


Matrate drot pa nimate s kom?Postanite del OML, bomo matrali drot skupaj.OML-jev brenkač:


Želite prejemati novice o dogodkih ki jih pripravljamo?

Prijavite se na OML-jeve e-novice:


Ime:
Email:
 


 

Koncerti
 
Trenutno ni napovedanih koncertov