Koncert pop rock in filmske glasbe

Orkester mandolina Ljubljana


Orkester Mandolina Ljubljana (OML) se bo predstavil s pop, rock in filmsko glasbo od 80-ih let prejšnjega stoletja naprej, od vsem znanih melodij pa do skladb, ki so večini morda manj znane. Če ste si želeli izvedeti, kako v izvedbi mandolinskega orkestra zvenijo skladbe skupin kot so U2, A-HA, Bon Jovi, Queen, Michael Jackson, Enya, Prodigy, ..., ter kako se z mandolino pričara vzdušje iz filmov kot so Vojna zvezd, Poštar, Boter, Misija nemogoče, Klub golih pesti in podobno, potem bo dal prav ta koncert vse odgovore.
Orkester Mandolina Ljubljana (OML) v letu 2014 obeležuje svoje 40. leto delovanja, predvsem v zadnjem času pa dosega številne uspehe doma in v tujini. Poleg rednih obiskov festivalov in tekmovanj v tujini (Hrvaška, Francija, Španija, Avstrija, Italija, Nemčija, Bolgarija, ...) izvaja številne koncerte po Sloveniji. Tako so lani v sklopu Soboških dnevov na noge dvignili tudi dvorano Gledališča Park.  

Orkester že desetletje vodi priznani glasbeni pedagog, dirigent in klarinetist Andrej Zupan, ki poleg številnih drugih glasbenih projektov, z vodenjem OML in svojo karizmatično prisotnostjo na odru, odlično dopolnjuje in nadgrajuje delo članov orkestra.

cena vstopnice: v predprodaji: 12 EUR, na dan koncerta 16 EUR

Uradna stran dogodka: External link opens in new tab or windowhttp://www.zkts-ms.si/kultura/orkester-mandolina-ljubljana